Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω το αυγό, προσθέτω το ελαιόλαδο και το γάλα.
Αναμιγνύω σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα των υγρών υλικών ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή, ελαστική και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Την ανοίγω με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε διάμετρο που να καλύπτει τον πάτο της φόρμας και των τοιχίων της. Εγώ χρησιμοποίησα ταρτιάρα διαμέτρου 26 εκ και την έφτιαξα 37-38 εκ . Λαδώνω ελαφρά το σκεύος και μεταφέρω τη ζύμη. Πιέζω με τα χέρια να κολλήσει καλά κάτω και στα τοιχία και κόβω την περίσσεια.
Σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Για να φτιάξω τη γέμιση σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα (αν είναι φρέσκο το σπανάκι) ζεσταίνω σε μέτρα φωτιά μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνω το σπανάκι. Μόλις μειωθεί ο όγκος του (αν είναι φρέσκο) προσθέτω τα κρεμμυδάκια, το άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνω ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι τα χορταρικά μαλακώσουν, κατεβάσουν τα υγρά τους και εξατμιστούν.
Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω όλα τα τυριά, ανακατεύοντας να μοιραστούν καλά παντού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω απαλά τα τέσσερα αυγά μαζί με το γάλα.
Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο, την γεμίζω πρώτα με το μείγμα των χορταρικών φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού και στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα των αυγών.
Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 50 – 60 λεπτά.
Όταν σκουρύνει το χρώμα της ζύμης και η γέμιση έχει στερεοποιηθεί, την βγάζω από το φούρνο και την αφήνω 20 λεπτά να κρυώσει.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.