Go Back
+ servings

Αλμυρό κέικ

Αυτό το αλμυρό πανεύκολο κέικ με μεσογειακές γεύσεις ζαμπόν, φέτα και ελιές αποτελεί το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες.

Μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας στο γραφείο και τα παιδιά στο σχολείο και η λιγούρα εξαφανίζεται στο λεπτό.
Αλμυρό κέικ
Αλμυρό κέικ
Εκτύπωση Συνταγής
4.34 from 24 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ. 15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 30 Λεπ.
Πιάτο: Πρόχειρο γεύμα - Σνακ
Μερίδες: 16 Κομμάτια
Θερμίδες: 195kcal

Συστατικά

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ (3ΚΣ) κεφαλοτύρι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 150 γρ φέτα σε κυβάκια
  • 300 γρ ζαμπόν σε κυβάκια ή τετράγωνα

Οδηγίες

  • Χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι να ενωθούν.
  • Προσθέτω το γάλα, το ελαιόλαδο και το κεφαλότυρι ανακατεύοντας.
  • Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα.
  • Τέλος βάζω τις ελιές, τη φέτα και το ζαμπόν και ανακατεύω.
  • Αφού βουτυρώσω μια φόρμα 23 εκ με τρύπα στη μέση, προσθέτω το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (ελέγχω με το μαχαίρι στη μέση όπως στα κέικ να βγει καθαρό). Μετά την 1 ώρα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
  • Βγάζω από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρω σε πιατέλα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 195kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 10g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 52mg | Sodium: 441mg | Potassium: 72mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 111IU | Calcium: 75mg | Iron: 1mg