Αυτό το αλμυρό πανεύκολο κέικ με μεσογειακές γεύσεις ζαμπόν, φέτα και ελιές αποτελεί το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες. Μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας στο γραφείο και τα παιδιά στο σχολείο και η λιγούρα εξαφανίζεται στο λεπτό.
Προσθέτω το γάλα, το ελαιόλαδο και το κεφαλότυρι ανακατεύοντας.
Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα.
Τέλος βάζω τις ελιές, τη φέτα και το ζαμπόν και ανακατεύω.
Αφού βουτυρώσω μια φόρμα 23 εκ με τρύπα στη μέση, προσθέτω το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (ελέγχω με το μαχαίρι στη μέση όπως στα κέικ να βγει καθαρό). Μετά την 1 ώρα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Βγάζω από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρω σε πιατέλα.