Go Back
+ servings

Το ρυζόγαλο της γιαγιάς

Παραδοσιακό ρυζόγαλο το γρήγορο γλύκισμα που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλουμε κάτι με ελάχιστα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.


Όλοι φαντάζομαι έχουμε δοκιμάσει από κάποια γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί και ζητούσαμε γλυκό.
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς
Εκτύπωση Συνταγής
4.35 from 164 votes
Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος20 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 2 Άτομα
Θερμίδες: 547kcal

Συστατικά

  • 200 ml νερό
  • 100 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 720 ml γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 1 ½ ΚΣ κόρν φλάουρ
  • 30 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • λίγη κανέλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Βάζω τα 200 ml νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μόλις βράσει ρίχνω το ρύζι και αφήνω να μισοψηθέι και να εξατμιστεί το νερό.
  • Προσθέτω το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (30 γρ) ανακατεύοντας απαλά.
  • Όταν βράσει το γάλα για 2 – 3 λεπτά προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) και τη βανίλια.
  • Αφού διαλύσω σε ένα μπολάκι με 30 ml κρύο γάλα το κόρν φλάουρ, προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού.
  • Συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα, σαν κρέμα και να καλύπτει το πίσω μέρος της κουτάλας.
  • Σερβίρω ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 547kcal | Carbohydrates: 93g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 38mg | Sodium: 168mg | Potassium: 533mg | Fiber: 1g | Sugar: 49g | Vitamin A: 583IU | Calcium: 424mg | Iron: 2mg