Για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρω για ένα λεπτό το κρεμμύδι. Προσθέτω το σκόρδο, το ανακατεύω μια φορά και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Την βγάζω από την εστία, την αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω 200 γρ θρυμματισμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ.
Για τη γέμιση σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω σταδιακά τον κιμά πιέζοντας τον με την κουτάλα για να «σπάσει» και να γίνει σπυρωτός. Τον ανακατεύω να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και να καβουρδιστεί παίρνοντας ένα μια ανοιχτό χρώμα.
Τον σβήνω με το λευκό κρασί που μόλις εξατμιστεί αναμιγνύω την φρέσκια τριμμένη ντομάτα με τον πελτέ και ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα. Συμπληρώνω αλάτι, πιπέρι, το ξυλάκι της κανέλας, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και το αφήνω για 40 – 45 λεπτά να ψηθεί. Αν χρειαστεί λίγο νερό προσθέτω, ενώ αν έχει ψηθεί ο κιμάς αλλά έχει πολλά υγρά δυναμώνω τη φωτιά και τα αφήνω να εξατμιστούν.
Τον βγάζω από την φωτιά και τον αφήνω 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνω τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας. Γεμίζω με ένα κουταλάκι του γλυκού ένα ένα τα κανελόνια και τα τοποθετώ πάνω στη σάλτσα. Σκεπάζω τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζω με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στους 220*C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρω.