Ένα πρωινό που θυμίζει πρόγευμα, αλμυρό και πλήρες.
Η σκορδάτη μυρωδιά του ψωμιού με τη γλύκα του κρόκου που χύνεται μόλις το δαγκώσεις συνδυάζεται με την λιαστή ντομάτα ενώ στο τέλος σε δροσερεύει το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Απλά μαγεία!
Κόβω τις φέτες του ψωμιού και με ένα στρογγυλό κουπ πατ αφαιρώ το σχήμα του από τη μέση της κάθε φέτας.
Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω ½ κ. σ. βούτυρο και μια σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη. Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρω λίγο το σκόρδο και στη συνέχεια το απομακρύνω.
Τοποθετώ τη φέτα του ψωμιού και την αφήνω 1 λεπτό να τηγανιστεί. Την γυρίζω από την άλλη πλευρά, σπάω το αυγό να πέσει στην περιοχή της «τρυπάς» που άνοιξα με το κουπ πατ, ραντίζω με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτω τα κομματάκια της λιαστής ντομάτας και αφήνω 3 λεπτά να ψηθεί το αυγό και να γίνει μελάτο (μόλις ψηθεί το ασπράδι είναι έτοιμο).
Σερβίρω αμέσως και γαρνίρω από πάνω με φρέσκο κρεμμυδάκι.