Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύω καλά να αναμιχθούν.
Βουτυρώνω την φόρμα του κέικ και ραντίζω με τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω όλα τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει. Συνεχίζω με την ζάχαρη. Έπειτα ρίχνω έναν έναν τους κρόκους των αυγών, αφού ομογενοποιηθεί κάθε ένας ρίχνω τον επόμενο και προχωράω με τη βανίλια.
Ήρθε η ώρα για το αλεύρι – μπέικιν και το γάλα. Τα ρίχνω εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Τελειώνοντας με μια μαριζ ενώνω στο μίγμα τη μαρέγκα. Ραντίζω την τρούφα και ανακατεύω απαλά να πάει παντού.
Βάζω το μίγμα στη φόρμα του και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά.
Όταν περάσει η ώρα και το κέικ έχει ψηθεί, έχει πάρει χρυσαφί χρώμα και με ένα μαχαίρι βλέπουμε ότι είναι και εσωτερικά ψημένο, το βγάζουμε από το φούρνο. Αφού περάσουν 5 λεπτά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.
Τοποθετούμε την σχάρα μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα μεταξύ τους.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνω το γλάσο μου. Ρίχνω όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύω να διαλυθούν. Βάζω σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσουν και να ενωθούν. Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω λίγο να κρυώσει και να γίνει πιο παχύρευστο.
Τότε περιλούζω με αυτό από πάνω το κέικ, κοσκινίζω λίγη άχνη ζάχαρη και ραντίζω με λίγη τρούφα από πάνω.
Αφήνω να κρυώσει και σερβίρω.