Σε ένα μπολ ρίχνω το ζεστό γάλα και μέσα του διαλύω τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και αφήνω το μείγμα 10 λεπτά να ξεκουραστεί (αυτό δεν χρειάζεται αν χρησιμοποιήσω ξηρή μαγιά στιγμής).
Προσθέτω το ξύδι, το λάδι και ανακατεύω καλά.
Αναμιγνύω το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη, μαλακή που πλάθεται όμως.
Την αφήνω στην άκρη και προχωράω με τη γέμιση.
Πρώτα φτιάχνω την πιο κλασική και απλή εκδοχή αναμιγνύοντας την κρέμα τυριού με το θυμάρι και το πιπέρι.
Χωρίζω τη ζύμη σε 13 ίσα μέρη (περίπου 80 γρ έκαστο) ανοίγω κάθε ένα με το χέρι σε ορθογώνιο σχήμα και απλώνω κατά μήκος του 2 κγ από τη γέμιση.
Κλείνω και πιέζω με τα δάχτυλά τη ζύμη να ενωθεί στις άκρες και σιγουρεύω την ένωση πιέζοντας και με ένα πηρούνι.
Μεταφέρω το μπαστούνι πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και συνεχίζω και με τα υπόλοιπα.
Για τη δεύτερη γέμιση ανακατεύω καλά την κρέμα τυριού με το άνηθο, την πιπεριά και λίγο μπούκοβο. Όμοια με πριν φτιάχνω τα άλλα μισά μπαστούνια με αυτή.
Αφού γεμίσει το πρώτο ταψί, χτυπάω σε ένα μπολάκι ένα αυγό με 1 ΚΣ νερό και απλώνω με ένα πινέλο το μείγμα πάνω στα μπαστούνια.
Πασπαλίζω τα πρώτα με σουσάμι ενώ τα δεύτερα με σουσάμι λευκό και μαυροσούσαμο ώστε να τα ξεχωρίζω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 25-30 λεπτά.
Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν 10 λεπτά πριν τα σερβίρω.