Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτω την καστανή ζάχαρη ανακατεύοντας.
Ρίχνω το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο.
Ρίχνω στο μίξερ την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζω προσθέτοντας τα άλευρα.
Σκεπάζω το μείγμα με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο από 2 – 4 ώρες.
Καλύπτω το ταψί με λαδόκολλα και βάζω σε ένα πιάτο ή μπολ την ζάχαρη και σε ένα άλλο την άχνη.
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μια κουταλιά. Την πλάθω στρογγυλή με τα χέρια μου και έπειτα την κυλάω πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα στην άχνη, να καλυφθεί τελείως.
Όμοια συνεχίζω με όλο το μείγμα και τα τοποθετώ στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 12-15 λεπτά. Κλείνω το φούρνο, ανοίγω την πόρτα και τα αφήνω για 15 λεπτά να σταθούν μέσα στο φούρνο. Έπειτα τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Φυλάσσονται σε κλειστό δοχείο.