Ιδιαίτερα σοκολατάκια κροκάν για κέρασμα ή δώρο σε πολλές εκδοχές ανάλογα την σοκολάτα που θα επιλέξουμε. Γλυκά, με τα λεπτόκοκκα καραμελωμένα αμύγδαλα να αφήνουν την έντονη γεύση τους στο στόμα.
200γρ κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα
85γρ κροκάν
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι με βάση που εφάπτεται στην εστία ρίχνω την ζάχαρη και την βρέχω με το νερό. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να βράζει σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του.
Ετοιμάζω τη βανίλια και το βούτυρο και μόλις αποκτήσει καραμελέ (σκούρο πορτοκαλί χρώμα) όλο (προσοχή να μην καεί), προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύω μαζί και τα αμύγδαλα.
Ρίχνω το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί (με προσοχή γιατί είναι καυτό) και το αφήνω σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Αφού έχει στερεοποιηθεί με τα χέρια το κόβω σε κομμάτια και με τη βοήθεια του μούλτι το θρυμματίζω (να μην γίνει όλο σκόνη εντελώς).
Σε μπεν μαρί λιώνω την σοκολάτα (ότι είδος κι αν χρησιμοποιήσω), προσθέτω 85 γρ από το θρυμματισμένο μείγμα που έφτιαξα (κροκάν) και ανακατεύω.
Με το κουτάλι της σούπας παίρνω κουταλιές από το κροκάν και γεμίζω ατομικές θήκες ή σε λαδόκολλα δημιουργώ κύκλους (ανάλογα την ποσότητα, μπορούν να γίνουν πιο λεπτά).
Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Αφαιρώ τις θήκες ή τα ξεκολλάω από τη λαδόκολλα και σερβίρω ή τα προσφέρω δώρο.