Η μυζήθρα πρέπει να την έχω στραγγίξει καλά 2 - 3 μέρες νωρίτερα αφού την βάλω πάνω από φρυγανιές με χαρτί κουζίνας, την σκεπάσω και την διατηρώ στο ψυγείο.
Για να φτιάξω την γέμιση λιώνω την μυζήθρα με το πιρούνι και προσθέτω την ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύω το μίγμα.
Για τη ζύμη χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτω τη ζάχαρη, το αυγό, το γάλα και τη βανίλια. Αν χρησιμοποιήσω μίξερ, αλλάζω και βάζω το εξάρτημα για ζύμωμα. Αφού αναμίξω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, το ρίχνω κι αυτό σταδιακά στο μπολ και ενσωματώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει πλέον στα χέρια.
Συνεχίζω το ζύμωμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια κι αφού πάρω μια μικρή δόση από τη ζύμη ανοίγω κάθε φορά ένα ένα το φύλλο για κάθε καλιτσούνι. Με τον πλάστη ανοίγω την ζύμη σε πάχος 2 χιλ περίπου και με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι διαμέτρου περίπου 8 – 9 εκ κόβω το φύλλο στρογγυλό.
Το παίρνω στο χέρι μου και με ένα μαχαίρι επάλειψης( με στρόγγυλη άκρη )απλώνω στη μέση του περίπου ένα κ. σ. από τη γέμιση της μυζήθρας. Απλώνω τη γέμιση σε μορφή πυραμίδας σχηματίζοντας ένα βουναλάκι στη μέση και σβήνοντας προς τις άκρες.
Αρχίζω να δημιουργώ τις πιέτες πιέζοντας με τα δύο μου δάχτυλα τη ζύμη προς το κέντρο του καλιτσουνιού. Συνεχίζω με τις επόμενες δημιουργώντας συνολικά 7 – 8 πιέτες σε κάθε καλιτσούνι.
Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί αφήνοντας 3 εκ απόσταση μεταξύ τους γιατί θα «απλώσουν». Με ένα κουταλάκι του γλυκού αλείφω απαλά με λίγο χτυπημένο αυγό την μυζήθρα που φαίνεται και πασπαλίζω με λίγη κανέλα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* C, ανεβοκατεβάζοντας τα ταψία στο φούρνο μετά τα 15 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.