Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη που ρίχνω σταδιακά σε αυτό.
Στο χυμό πορτοκαλιού, που κρατάω πάνω από το μπολ, διαλύω τη μαγειρική σόδα, το μείγμα αφρίζει και το ρίχνω κι αυτό.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, δημιουργώντας τη ζύμη.
Τη σκεπάζω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζω στα δύο και την πλάθω σε δύο λουκάνικα.
Πλένω, στραγγίζω καλά το σουσάμι και το ραντίζω πάνω στην επιφάνεια εργασίας.
Κυλάω πάνω τα δύο λουκάνικα να καλυφθούν εξωτερικά και τα πιέζω να μπουν μέσα στη ζύμη.
Μεταφέρω τα λουκάνικα στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν σαν κέικ (να είναι μαλακά αλλά ψημένα μέχρι το κέντρο τους).
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και κόβω (με πριονωτό μαχαίρι ψωμιού) το κάθε λουκάνικο σε κομμάτια πάχους 1 – 1,5 εκ.
Τα απλώνω γυρίζοντας τα πλάγια στο ταψί (με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει το ταψί) και τα ψήνω στους 160*C στον αέρα για άλλα 20 λεπτά (μέχρι αν φρυγανιστούν).
Όταν τα βγάζω από το φούρνο είναι ακόμα κάπως μαλακά και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Τα φυλάω σε αεροστεγώς κλειστό δοχείο.