Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω τη ζάχαρη, με το νερό και τη γλυκόζη (αν θέλω να γίνουν χρωματιστά βάζω και το χρώμα της επιλογής μου).
Στρώνω μια λαδόκολλα με τα ξυλάκια πάνω σε ταψί να είναι έτοιμα.
Όταν αρχίσει να βράζει το μείγμα, σταματάω να ανακατεύω και το αφήνω μέχρι να φτάσει τους 146*C, εμπειρικά χρειάζεται περίπου 16 λεπτά (αν το έχουμε στο 7/9 στην ένταση) ή 13 λεπτά (αν το έχουμε στο 8/9). Αν ρίξω λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό πρέπει να στερεοποιηθεί.
Το βγάζω από τη φωτιά, να ηρεμήσει το μείγμα (για να μην μπουν φουσκάλες στο γλειφιτζούρι) και ρίχνω προσεκτικά γιατί καίει, πάνω σε κάθε ξυλάκι.
Αμέσως γαρνίρω με ζαχαρωτά και τα αφήνω να στεγνώσουν (στεγνώνουν γρήγορα, αφήνω όμως 30 λεπτά ανάλογα και με την υγρασία του περιβάλλοντος).
Τυλίγω κάθε ένα με σελοφάν το οποίο έχω αλείψει με λίγο λάδι (για να μην κολλήσουν) και τα κλείνω καλά.
Διατηρούνται αν δεν έχει ζέστη και υγρασία για μεγάλο διάστημα.