Παίρνω δύο αποστειρωμένα ψηλά γυάλινα βάζα και βάζω στο κάθε ένα από 2 φύλλα δάφνης, 4-5 κόκκους πιπεριού, ¼ κγ μουστάρδα σκόνη, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση, 1/4 κγ σπόρους κόλιανδρου και λίγα κλωνάρια άνηθο.
Κόβω τις άκρες από τα αγγουράκια και τα τοποθετώ κάθετα μέσα στα βάζα ανά 4 ή 5 ανάλογα τη διάμετρο του βάζου.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Τα ανακατεύω αφήνω να βράσει το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και το βγάζω από την εστία.
Το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και όπως είναι ζεστό, γεμίζω με αυτό τα βάζα (προσοχή δεν τα ακουμπάω, τα έχω σε σταθερή επιφάνεια, κατά προτίμηση μέσα στο νεροχύτη).
Κλείνω με το καπάκι πολύ καλά.
Τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και έπειτα τα αποθηκεύω στο ψυγείο.
Όταν περάσουν 24 ώρες μπορώ να τα σερβίρω.