Go Back
+ servings

Αγγουράκι τουρσί

Τραγανό εξωτερικά με τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση του το αγγουράκι τουρσί δίνει ένταση σε ότι συνδυάσουμε, burger, ποικιλία για μεζέ ή σαλάτα.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη, χρειαζόμαστε μόνο μικρά δροσερά αγγουράκια και λίγη υπομονή για να ετοιμαστεί και να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Οι επιλογές των αρωματικών και καρυκευμάτων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι άπειροι ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Εδώ δείχνω την πιο βασική αλλά μη φοβηθείς να αυτοσχεδιάσεις!
Αγγουράκι τουρσί
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος αναμονής1 d
Συνολικός Χρόνος10 Λεπ.
Πιάτο: Ορεκτικό
Μερίδες: 10 αγγουράκια
Θερμίδες: 70kcal

Εξοπλισμός

  • 2 ψηλά γυάλινα βάζα

Συστατικά

  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8-10 κόκκους πιπεριού
  • ½ κγ μουστάρδα σκόνη ή σπόρους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κγ σπόρους κόλιανδρου
  • λίγο άνηθο
  • 8 - 10 μικρά αγγουράκια
  • 300 ml νερό
  • 240 ml ξύδι λευκό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • ½ κγ αλάτι

Οδηγίες

  • Παίρνω δύο αποστειρωμένα ψηλά γυάλινα βάζα και βάζω στο κάθε ένα από 2 φύλλα δάφνης, 4-5 κόκκους πιπεριού, ¼ κγ μουστάρδα σκόνη, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση, 1/4 κγ σπόρους κόλιανδρου και λίγα κλωνάρια άνηθο.
  • Κόβω τις άκρες από τα αγγουράκια και τα τοποθετώ κάθετα μέσα στα βάζα ανά 4 ή 5 ανάλογα τη διάμετρο του βάζου.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Τα ανακατεύω αφήνω να βράσει το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και το βγάζω από την εστία.
  • Το αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και όπως είναι ζεστό, γεμίζω με αυτό τα βάζα (προσοχή δεν τα ακουμπάω, τα έχω σε σταθερή επιφάνεια, κατά προτίμηση μέσα στο νεροχύτη).
  • Κλείνω με το καπάκι πολύ καλά.
  • Τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και έπειτα τα αποθηκεύω στο ψυγείο.
  • Όταν περάσουν 24 ώρες μπορώ να τα σερβίρω.

ΤΙΠ:

  • Αν θέλω να τα αποθηκεύσω για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε πρέπει αν χρησιμοποιήσω αποστειρωμένα βάζα.
  • Αποθηκεύονται στο ψυγείο για μήνες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 70kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 124mg | Potassium: 441mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 315IU | Vitamin C: 8.4mg | Calcium: 49mg | Iron: 0.8mg