Περίσσεψαν ρύζι και λαχανικά από εχθές; Βάλε τα όλα μαζί στο τηγάνι, πρόσθεσε αυγά και σε λίγα λεπτά έχεις έτοιμο ένα από τα δημοφιλέστερα «κινέζικα» πιάτα. Είναι τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά της ασιατικής κουζίνας που αγαπάμε πολύ κι εδώ στην Ελλάδα. Μην φοβηθείς να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς λαχανικών που έχεις στο σπίτι.
Στο wok ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με μεγάλο πάτο, ζεσταίνω το σησαμέλαιο και σοτάρω σε αυτό για 2 λεπτά το κρεμμύδι σε δυνατή ένταση.
Προσθέτω τα καρότα, το σκόρδο και τα αφήνω για 4 λεπτά.
Συνεχίζω με τον αρακά και τη σόγια σως ανακατεύοντας τα μαζί με τα υπόλοιπα.
Βάζω το προβρασμένο ρύζι, ανακατεύω, δημιουργώ μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας τα να σπάσουν και να ψηθούν πριν συνεχίσω στο επόμενο (θέλω να υπάρχουν κομμάτια ψημένου αυγού μέσα στο ρύζι και όχι να έχει ενσωματωθεί πλήρως).
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι (ανάλογα αν ήταν έτοιμα και έχουν ήδη).
Τέλος γαρνίρω με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρω.