Ξεκινάω κόβοντας τα λαχανικά και τα βάζω στο ταψί.
Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ευ με το χυμό λεμονιού και ρίχνω τη μισή ποσότητα πάνω από τα λαχανικά και συμπληρώνω με 200 ml νερό (σε θερμοκρασία δωματίου).
Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220*C για 40 λεπτά μέχρι να έχουν μισό-ψηθεί τα λαχανικά (να κρατάνε ακόμα). Ενδιάμεσα παρακολουθώ κι αν χρειαστεί συμπληρώνω με νερό.
Πλένω καλά τα λαβράκια και τα πασπαλίζω εξωτερικά αλλά και στην κοιλιά τους με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, τοποθετώ πάνω στα λαχανικά τα ψάρια και τα λούζω με το υπόλοιπο λαδολέμονο.
Αν χρειαστεί συμπληρώνω με ζεστό νερό, μειώνω τη θερμοκρασία στους 200*C, στις αντιστάσεις και το ψήνω για άλλα 30 λεπτά ακόμα.
Τέλος ρυθμίζω το φούρνο στον αέρα και το αφήνω για άλλα 10 λεπτά για να πάρει χρώμα και το βγάζω (δοκιμάζω αν θέλω κι άλλο λεμόνι να συμπληρώσω).
Πασπαλίζω με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω.