Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζω 35 γρ αλάτι και ρίχνω τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Τα στραγγίζω, κρατάω από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζω με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύω να πάει παντού και σκεπάζω με το καπάκι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνω τα σκόρδα για ½ λεπτό.
Προσθέτω τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τα αφήνω να μαλακώσουν 9αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό).
Μειώνω την ένταση και ρίχνω το γιαούρτι, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και συνεχίζω με το ζωμό των ζυμαρικών (ανάλογα την πυκνότητα που θέλω) και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύω για 2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βγάζω το σκεύος από την εστία.
Γαρνίρω με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, ξύσμα λεμονιού και σερβίρω τα Λιγκουίνι MISKO στα πιάτα.