Go Back
+ servings

Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού και μανιτάρια

Γιορτάζουμε την World Pasta Day με μια εύκολη συνταγή, light και χωρίς πολλά υλικά, γιατί τα ζυμαρικά δεν χρειάζονται πολλά για να νοστιμίσουν.
Θα αλλάξω λίγο και αντί τα κλασικά σπαγγέτι θα χρησιμοποιήσω Λιγκουίνι MISKO, με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκα μανιτάρια!
Ο συνδυασμός είναι απολαυστικός και το γιαούρτι δίνει μια ελαφριά σάλτσα με τα μανιτάρια να προσθέτουν υφή και σώμα στο πιάτο. Αρωματίζω με λίγο λεμονάκι και το γεύμα είναι έτοιμο, χωρίς πολλά-πολλά. Τα λιγκουίνι της MISKO, που είναι υψηλής ποιότητας από 100% ελληνικό σιτάρι, διατηρούν το σχήμα και τη γεύση τους και φυσικά τα λατρεύουν όλοι!
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού και μανιτάρια
Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού και μανιτάρια
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος25 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 657kcal

Συστατικά

  • 500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
  • 35 γρ. + 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 280 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 450 γρ γιαούρτι στραγγιστό σε θερμ.δωματίου
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ λεμονιού χυμό

Γαρνίρω:

  • Τριμ. παρμεζάνα
  • Ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζω 35 γρ αλάτι και ρίχνω τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  • Τα στραγγίζω, κρατάω από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζω με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύω να πάει παντού και σκεπάζω με το καπάκι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνω τα σκόρδα για ½ λεπτό.
  • Προσθέτω τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τα αφήνω να μαλακώσουν 9αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό).
  • Μειώνω την ένταση και ρίχνω το γιαούρτι, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και συνεχίζω με το ζωμό των ζυμαρικών (ανάλογα την πυκνότητα που θέλω) και τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύω για 2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βγάζω το σκεύος από την εστία.
  • Γαρνίρω με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, ξύσμα λεμονιού και σερβίρω τα Λιγκουίνι MISKO στα πιάτα.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 657kcal | Carbohydrates: 103g | Protein: 26g | Fat: 16g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 23mg | Sodium: 4696mg | Potassium: 722mg | Fiber: 5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 359IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 262mg | Iron: 2mg