Ψήνω τη μελιτζάνα στο φούρνο στους 220°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τη βγάζω και την καπνίζω γύρω-γύρω πάνω από το γκάζι.
Την κόβω στη μέση, αφαιρώ τη φλούδα, την κόβω καρέ σε μικρά κομμάτια και τη βάζω σε σουρωτήρι πάνω σε τουλπάνι (ή τούλι, ή γάλα ή λεπτή πετσέτα) να στραγγίξει τα υγρά της για 30 λεπτά.
Για τη ζύμη ρίχνω το μπολ το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύω καλά.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μείγμα των υγρών μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Για τη γέμιση, αφού έχει στραγγίξει η μελιτζάνα την κόβω πάλι λίγο, τη βάζω στο μπολ, θρυμματίζω μαζί τη φέτα και προσθέτω το αυγό, πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη, όσο πιο λεπτή γίνεται, με ένα κουπ-πατ κόβω σε δίσκους 9 εκ. αφαιρώ τη ζύμη που περισσεύει και την ανοίγω πάλι μετά.
Σε κάθε δίσκο τοποθετώ από 1 κ.γ. γέμιση, αλείφω τη μισή άκρη με λίγο νερό και σκεπάζω τη γέμιση με το υπόλοιπο φύλλο.
Πιέζω καλά την άκρη να κολλήσει, πρώτα με τα δάχτυλα και έπειτα με ένα πιρουνάκι.
Μεταφέρω τα πιτάκια σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, χτυπάω το αυγό με 1 κ.σ. νερό, τα αλείφω με το μείγμα και πασπαλίζω προαιρετικά με το μαύρο σουσάμι.
Τα ψήνω στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά.