Go Back
+ servings

Κρουασάν βάφλα

Θέλαμε γλυκό brunch-άκι και σε αυτά δε χαλάω χατίρι!
Έτσι λοιπόν πήρα τα κρουασάν βουτύρου και τα μετέτρεψα γρήγορα σε γλυκά κρουασάν βάφλα, καραμελωμένα και τραγανά. Ακόμα και έτσι είναι θεσπέσια για να τα βουτήξουμε στο γάλα ή στον καφέ. Αλλά τα πήγαμε και ένα βήμα παρακάτω ..μετατρέποντας τα σε πλήρες γλυκό, βάλαμε και μια δροσερή νότα φρούτων, ένα φυλλαράκι μυρωδικού και έτοιμο!
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Κρουασάν βάφλα
Κρουασάν βάφλα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος15 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 4 Κομμάτια
Θερμίδες: 541kcal

Συστατικά

  • 4 μέτρια κρουασάν βουτύρου
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ. σ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα
  • Διάφορα φρούτα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Πασπαλίζω από πάνω και στη βάση τα κρουασάν με την καστανή ζάχαρη και τα ψήνω στη βαφλιέρα. Όταν καραμελώσουν, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Στο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη να σφίξει σε σαντιγί και τη μεταφέρω στο κορνέ.
  • Βάζω στα κρουασάν πρώτα από λίγη μαρμελάδα, έπειτα τη σαντιγί και γαρνίρω με φρούτα.
  • Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 541kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 7g | Fat: 35g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 109mg | Sodium: 244mg | Potassium: 173mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 1424IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 76mg | Iron: 1mg