Στον τρίφτη της ντομάτας τρίβω τα κολοκυθάκια, τα μεταφέρω σε σουρωτήρι, προσθέτω ¼ κ. γ. αλάτι και τα αφήνω για 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Τα βάζω σε τουλπάνι από γάζα (ή πετσέτα κουζίνας ή στις παλάμες μου) και τα στραγγίζω καλά.
Κόβω τη ντομάτα σε κυβάκια, τη βάζω κι αυτή σε σουρωτήρι με ½ κ. γ. αλάτι και την αφήνω κι αυτή τον ίδιο χρόνο με τα κολοκυθάκια να στραγγίξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, τη στραγγισμένη ντομάτα, τα φρ. κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι,, το ρεγκάτο και τη φέτα σε κυβάκια, το τριμμένο ρεγκάτο, , το βασιλικό, ½ κ. γ. αλάτι, το πιπέρι, τα 2 χτυπημένα αυγά και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, προσθέτω το αλεύρι βρώμης και φτιάχνω τους κολοκυθοκεφτέδες.
Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το αλείφω με ½ κ. σ. ελαιόλαδο, βάζω σε απόσταση τους κεφτέδες, τους ραντίζω με άλλο ½ κ. σ. ελαιόλαδο που αλείφω με το πινέλο.
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.