Go Back
+ servings

Μακαρονάδα γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Αυτή η μακαρονάδα δε συγκρίνεται με άλλη! Κι όμως είναι τόσο εύκολη, χωρίς πολλά σκεύη ο φούρνος ετοιμάζει μακαρονάδα με γαρίδες σαγανάκι και φέτα.
Ζουμερά ζυμαρικά σε πικάντικη σάλτσα με φέτα και γαρίδες, όλα δεμένα σε ένα πιάτο που δεν γίνεται να φας μόνο ένα….
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Μακαρονάδα γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Μακαρονάδα γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 4 votes
Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπ.
55 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 6 Μερίδα
Θερμίδες: 524kcal

Συστατικά

  • 500 γρ σπαγγέτι Νο6
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 300 γρ. ντομάτες καρέ κομμένες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 30 ml ούζο ή λευκό κρασί
  • 2 αστεριδοειδείς γλυκάνισους
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • ¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
  • 200 γρ φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 300 ml ζωμό ζυμαρικών

Οδηγίες

  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ραντίζω 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι, τις κομμένες και τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ και το ούζο.
  • Συνεχίζω με τα καρυκεύματα, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, την καυτερή πιπερίτσα*, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Ανακατεύω το μείγμα και κάνω χώρο στη μέση για να βάλω τη φέτα κομμένη σε δυο κομμάτια πάχους 1 ½ εκ. έκαστη περίπου.
  • Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά (αν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, ίσως ενδιάμεσα χρειαστεί να προσθέσω λίγο νερό).
  • Ωστόσο, βράζω νερό στην κατσαρόλα, αλατίζω, ρίχνω τα μακαρόνια, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω για 3 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία τους.
  • Τα στραγγίζω και κρατάω το ζωμό τους.
  • Βγάζω το σκεύος από το φούρνο, αφαιρώ τους γλυκάνισους και την καυτερή πιπεριά ενώ με το πιρούνι λιώνω τη φέτα που έχει μαλακώσει και την ενσωματώνω στην υπόλοιπη σάλτσα.
  • Ρίχνω το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ζυμαρικά, τις γαρίδες και ανακατεύω.
  • Συμπληρώνω με ζωμό ζυμαρικών (τόσο όσο να γίνει ζουμερή η σάλτσα) και βάζω το ταψί πίσω στο φούρνο στην ίδια θερμοκρασία για 15-17 λεπτά.
  • Γαρνίρω με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • * Την πιπεριά την τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα για να μπορέσω έπειτα να τη βρω εύκολα και να την αφαιρέσω. Για τον ίδιο λόγο βάζω μαζί και τους αστεροειδείς γλυκάνισους.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 524kcal | Carbohydrates: 72g | Protein: 27g | Fat: 14g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.002g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 1700mg | Potassium: 684mg | Fiber: 5g | Sugar: 7g | Vitamin A: 889IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 248mg | Iron: 3mg