Για τη σως σε ένα βαζάκι βάζω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το Ρόφημα Αμύγδαλο Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης ΔΕΛΤΑ, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύω καλά, για καλή ανάμειξη ευκολότερα χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ (δεν είναι απαραίτητο).
Αφήνουμε στην άκρη τη σως και πάμε τα φτιάξουμε τη σαλάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβω το μαρούλι σε λωρίδες και το ρίχνω μαζί με το κρεμμύδι σε μισές ροδέλες.
Συνεχίζω με το σέλερι, το αγγούρι σε ροδέλες και το ξινόμηλο που τρίβω.
Ραντίζω με 4-5 κουταλιές σούπας από τη σώς, ανακατεύω απαλά, δοκιμάζω κι αν χρειαστεί προσθέτω αλάτι.
Τελειώνω, πασπαλίζοντας με ηλιόσπορους και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ Α.Ε.