Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια.
Προσθέτω τις σουπιές (καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 εκ) και τις αφήνω να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
Τις σβήνω με το ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνω τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτω βραστό νερό να σκεπάζει τις σουπιές, μειώνω την ένταση σε μέτρια, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να σιγοβράσει για 30 λεπτά και να μαλακώσουν οι σουπιές.
Αφαιρώ τα φύλλα δάφνης και προσθέτω το Κριθαράκι MISKO Μέτριο, ανακατεύω συμπληρώνω βραστό νερό και το αφήνω να βράσει σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία.
Όταν ετοιμαστεί φροντίζω να έχει ακόμα αρκετό ζουμί (γιατί θα συνεχίσει να απορροφά υγρά το ζυμαρικό) και βγάζω την κατσαρόλα από την εστία.
Βάζω απορροφητικό χαρτί, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω για 5 λεπτά πριν σερβίρω στα πιάτα.