Go Back
+ servings

Κοντοσούβλι κοτόπουλο

Ετοιμάσου για την πιο νόστιμη και εύκολη Τσικνοπέμπτη🎉🎉🎉
Πως θα φτιάξεις το πιο απολαυστικό κοντοσούβλι κοτόπουλο στο φούρνο, κι αν έχεις ψησταριά τότε ακόμα καλύτερα, βάλε μπρος τα κάρβουνα!
Αυτό το πιάτο θα το τιμήσουν μικροί και μεγάλοι, είναι ελαφρύ και υγιεινό, γεμάτο γεύση και ανάλογα τα γούστα το συνοδεύεις με πατάτες (τηγανιτές ή ψητές) και λαχανικά. Πάρε τα υλικά που θα χρειαστείς και ξεκίνα τη μαρινάδα….
Φτιάξε τη, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Κοντοσούβλι κοτόπουλο
Κοντοσούβλι κοτόπουλο
Εκτύπωση Συνταγής
3.34 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Χρόνος αναμονής2 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
Πιάτο: Κρέας
Μερίδες: 3 Μερίδες
Θερμίδες: 661kcal

Συστατικά

  • 600 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ πορτοκαλιού το χυμό
  • ½ λεμονιού το χυμό
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 4 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
  • ½ πράσινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ κίτρινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια
  • ½ κρεμμύδι

Οδηγίες

  • Στο μπολ βάζω τα φιλέτα κοτόπουλου μαζί με 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το λευκό κρασί, τη μουστάρδα, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, τα ανακατεύω πολύ καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
  • Μουλιάζω στο νερό τα ξυλάκια και κόβω τις πιπεριές σε μεγάλα τετράγωνα περίπου κομμάτια και ανοίγω τα φύλλα του ½ κρεμμυδιού.
  • Περνάω στα ξυλάκια εναλλάξ το κοτόπουλο με τα λαχανικά (τις πιπεριές και το κρεμμύδι), όχι σφιχτά. Σε κάθε ξυλάκι βάζω από 1 φέτα πιπεριά πράσινη, κίτρινη και 1 φέτα κρεμμύδι.
  • Βάζω στο ταψί νερό να καλύψει τον πάτο, από πάνω τη σχάρα, την αλείφω με ελαιόλαδο και τοποθετώ σε αυτή τα κοντοσούβλια.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά, μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω και σερβίρω με πατάτες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 661kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 36g | Fat: 53g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 9g | Monounsaturated Fat: 28g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 197mg | Sodium: 609mg | Potassium: 664mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1606IU | Vitamin C: 69mg | Calcium: 90mg | Iron: 3mg