Για τη ζύμη χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν.
Ενσωματώνω ένα-ένα τα αυγά και αρωματίζω με τη βανίλια.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας προς το τέλος με την κουτάλα, δημιουργώντας μια μαλακή ζύμη.
Τη μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζω με άλλο ένα φύλλο και την ανοίγω σε ορθογώνιο σχήμα με τον πλάστη.
Τη βάζω μέσα σε ταψί 30x27* εκ κρατώντας το αντικολλητικό χαρτί από κάτω και την προσαρμόζω στην στη βάση του σκεύους (δεν θέλω να βγαίνει στα τοιχώματα).
Απλώνω ομοιόμορφα μια στρώση μαρμελάδα βερίκοκο.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση, λιώνω το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς, το νερό, ανακατεύω σιγοβράζοντας για 20 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει και να γίνει μια μάζα.
Ρίχνω το μείγμα πάνω στη μαρμελάδα, ισιώνω την επιφάνεια του και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει 15 λεπτά πριν το κόψω πρώτα οριζόντια και κάθετα σε τετράγωνα κομμάτια και έπειτα διαγώνια σχηματίζοντας τρίγωνα κομμάτια.
Τα μεταφέρω σε μεγαλύτερο, κρύο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Λιώνω τη σοκολάτα (τεμαχισμένη) με το βούτυρο στα μικροκύματα και με ένα κουταλάκι καλύπτω σε κάθε κομμάτι γλυκού, τις δύο γωνίες με σοκολάτα.
Τα βάζω στο ψυγείο, να κρυώσει και να στεγνώσει η σοκολάτα.