Ψιλοκόβω στον πολυκόφτη τα φιστίκια.
Προσθέτω τους χουρμάδες και τα αλέθω μαζί.
Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ, το πλάθω όλο μαζί σαν ζύμη, το χωρίζω στα δυο και κάθε ένα το πλάθω σε κορδόνι (πάνω σε αντικολλητικό χαρτί).
Με τη βοήθεια λεπτού πλάστη ή της χειρολαβής μιας ξύλινης κουτάλας, δημιουργώ στη μέση κατά μήκος μια εσοχή (βαθούλωμα/αυλάκι).
Απλώνω το σουσάμι και τα κυλάω σε αυτό να κολλήσει πάνω τους.
Τα βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Λιώνω τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο καρύδας στα μικροκύματα και τη βάζω σε κορνέ.
Λιώνω την κουβερτούρα με τον ίδιο τρόπο και τη βάζω με μικρό κορνέ.
Γεμίζω την εσοχή με τη λευκή σοκολάτα και φτιάχνω γραμμές με την κουβερτούρα.
Όσο είναι ρευστές οι σοκολάτες, τραβάω μια «γραμμή» με μια οδοντογλυφίδα διακοσμώντας.
Τα βάζω στο ψυγείο ή κατάψυξη, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα πριν τα κόψω σε κομμάτια.
Διατηρούνται στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο.