Για το σιρόπι βάζω στο κατσαρολάκι τα 170 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά, να λιώσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάζω και το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα 5 ασπράδια με ¼ κγ αλάτι σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τους κρόκους των αυγών με 140 γρ ζάχαρη να ασπρίσουν.
Αρωματίζω με 2 κγ βανίλια, 1 κγ ξύσμα λεμονιού και 2 ΚΣ Ροδόνερο ALONA. Αναμιγνύω μαζί τα 200 γρ θρυμματισμένα αμύγδαλα με τα 80 γρ φρυγανιάς και τα 2 κγ μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μείγμα των κρόκων.
Τέλος, ενσωματώνω σε 2-3 δόσεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Ρίχνω το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 24 εκ*, ισιώνω την επιφάνεια της και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 40-45 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά και το λούζω με το σιρόπι.
Αφήνω να το απορροφήσει και να κρυώσει τελείως.
Για το γαρνίρισμα χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη και 3-4 ψεκασμούς από το Ροδόνερο ALONA σε σαντιγί. Καλύπτω την αμυγδαλόπιτα (που έχει απορροφήσει το σιρόπι) με τη σαντιγί και πασπαλίζω τα αμύγδαλά από πάνω να καλυφθεί.
Την αφήνω ιδανικά μια νύχτα να κρυώσει καλά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.