Go Back
+ servings

Σουφλέ με ταλιατέλλες μπέικον και τυρί

Το σουφλέ το αγαπάμε για την κριτσανιστή/ χρυσαφένια κρούστα του, που μέσα κρύβει ζουμερές ταλιατέλλες μπλεγμένες με τυρένια μπεσαμέλ και πικάντικο μπέικον.
Ο συνδυασμός που κάνει τον ουρανίσκο μας να πετάει βεγγαλικά και μπορεί να σερβιριστεί τόσο σαν κυρίως γεύμα, όσο και σαν συνοδευτικό στο γιορτινό μας τραπέζι. Σίγουρα δεν θα μείνει ούτε ένας που δεν θα δοκιμάσει!
Με τις Ταλιατέλλες MISKO έχουμε την τέλεια υφή στα σουφλέ και με τη γεύση που μας ενώνει, από 100% Ελληνικό σιτάρι υψηλής ποιότητας.
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σουφλέ με ταλιατέλλες μπέικον και τυρί
Σουφλέ με ταλιατέλλες μπέικον και τυρί
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 6 votes
Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 5 Λεπ.
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 8 Κομμάτια
Θερμίδες: 750kcal

Συστατικά

  • 500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
  • 1 ΚΣ + 1 κγ ελαιόλαδο
  • 10 φέτες μπέικον
  • Αλάτι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 150 γρ βούτυρο
  • 110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1200 ml γάλα
  • 1 κγ αλάτι
  • 1/4 κγ πιπέρι
  • 1/8 κγ μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ τριμμένο ρεγκάτο ή κίτρινα τυριά
  • 1 ΚΣ τριμμένη φρυγανιά για γαρνίρισμα
  • 30 γρ τριμμένο ρεγκάτο ή κίτρινα τυριά , για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Ζεσταίνω 1 κγ ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια ένταση και βάζω τις φέτες του μπέικον σε δόσεις γυρίζοντας τις και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν πάρουν σκούρο χρώμα τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί, τις ταμπονάρω με αυτό, τις αφήνω να κρυώσουν και τις κόβω σε λωρίδες.
  • Για τα ζυμαρικά, έχω βράσει 5 λίτρα νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω 35 γρ και 500 γρ Ταλιατέλλες MISKO.
  • Τις αφήνω να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τις στραγγίζω και πασπαλίζω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο.
  • Για τη μπεσαμέλ λιώνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια ένταση.
  • Ρίχνω ραντιστά το αλεύρι , ανακατεύω για 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί και να σκουρύνει το χρώμα του.
  • Ενσωματώνω λίγο-λίγο το γάλα, να απορροφηθεί πριν ρίξω το επόμενο και ανακατεύω διαρκώς μέχρι να πήξει.
  • Κατεβάζω την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτω 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, 1/8 κγ μοσχοκάρυδο, τα δύο αυγά κ και ανακατεύω γρήγορα για να μην ψηθούν.
  • Τελειώνω, βάζοντας το τριμμένο τυρί.
  • Επαναφέρω τις στραγγισμένες Ταλιατέλλες MISKO στην κατσαρόλα, βάζω το μπέικον, τα 2/3 της μπεσαμέλ και ανακατεύω.
  • Σε ένα σκεύος 22x32 εκ απλώνω 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ, από πάνω το μείγμα με τις Ταλιατέλλες MISKO και σκεπάζω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ισιώνοντας την επιφάνεια.
  • Πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά, 30 γρ τριμμένο τυρί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 220°C, για 25 λεπτά να χρυσίσει.
  • Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 15 λεπτά πριν το κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 750kcal | Carbohydrates: 66g | Protein: 25g | Fat: 43g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 137mg | Sodium: 887mg | Potassium: 509mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 926IU | Vitamin C: 0.001mg | Calcium: 339mg | Iron: 2mg