Go Back
+ servings

Ρολό κιμά με λαζάνια

Το ρολό κιμά με λαζάνια, μπορεί να σερβιριστεί τόσο για γεύμα, όσο και σαν συνοδευτικό στο τραπέζι.
Κόβεται και σερβίρεται εύκολα σε κομμάτια, αλλά μπορεί να έχει προετοιμαστεί όλο από την προηγούμενη και να μένει μόνο το τελικό 20λεπτο ψήσιμο για να φτάσει ζεστό και λαχταριστό την ώρα του γεύματος. Τον αφράτο κιμά πλαισιώνουν τα μαλακά ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας και το λιωμένο τυρί από πάνω.
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Ρολό κιμά με λαζάνια
Ρολό κιμά με λαζάνια
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας1 Ωρ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Χρόνος αναμονής30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος2 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 20 Κομμάτια
Θερμίδες: 189kcal

Συστατικά

  • 800  γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ½  κγ αλάτι
  • ½  κγ πιπέρι
  • 1  κγ κύμινο
  • 2  ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 κγ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1  ΚΣ μουστάρδα Dijon
  • 50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
  • 1  αυγό
  • 4  φέτες μπαγιάτικο προζυμένιο ψωμί χωρίς την κόρα μουσκεμένο και θρυμματισμένο
  • 9 φύλλα λαζάνια ζεματισμένα
  • 400 γρ σάλτσα ντομάτας χωρίς πολλά υγρά
  • 150 γρ ένταμ τριμμένο ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί

Οδηγίες

  • Στο μπολ βάζω τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κίμινο, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα ανακατεύω.
  • Ενσωματώνω τη μουστάρδα, 50 γρ κεφαλοτύρι και το αυγό.
  • Προσθέτω την ψίχα από το μουλιασμένο και στραγγισμένο ψωμί, ανακατεύω καλά και το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά – 1 ώρα.
  • Το τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, το πλάθω σε λουκάνικο και το τυλίγω με το χαρτί σφιχτά.
  • Το βάζω στο ταψί και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
  • Ζεματάω σε βραστό, αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 20¨ δευτερόλεπτά (ίσα να μαλακώσουν) και τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν (ανάλογα την εταιρία μπορεί να είναι πιο εύθραυστα, γι αυτό τα ζεμάτησα ένα-ένα).
  • Τα στρώνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί (σαν φύλλο) να καλύπτει λίγο το ένα το άλλο.
  • Απλώνω πάνω τους 120 γρ σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζω 100 γρ ένταμ και τοποθετώ το ρολό του ψημένου κιμά από πάνω.
  • Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τα τυλίγω σε ρολό (κλείνω και τις άκρες), το βάζω στο ταψί, ανοίγω το χαρτί, απλώνω στη βάση και πάνω του 280 γρ σάλτσα και 50 γρ τριμμένο ένταμ.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
  • Βγάζω το μεταφέρω στην πιατέλα και κόβω σε φέτες για να σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 189kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 14g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 295mg | Potassium: 117mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 189IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 99mg | Iron: 1mg