Αν έχω έτοιμο ψημένο κοτόπουλο παραλείπω όλη τη διαδικασία του κρέατος.
Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια, ρίχνω ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι και τα ανακατεύω.
Ζεσταίνω στο τηγάνι 1 ΚΣ ελαιόλαδο σε μέτρια/δυνατή ένταση και βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου (σε δόσεις, όσα χωράτε στον πάτο του τηγανιού), τα θωρακίζω από όλες τις πλευρές, μειώνω την ένταση σε μέτρια μέχρι να ψηθούν (6 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθός τους).
Όταν ετοιμαστούν τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο σε μέτρια/δυνατή ένταση, σοτάρω το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και ρίχνω τις πιπεριές (που έχω κόψει σε μπαστούνια) μαζί με τα μπαχαρικά (το κίμινο, το πιπέρι καγιέν και 1 κγ αλάτι).
Όταν εξατμιστούν τα υγρά τους και έχουν μαλακώσει προσθέτω το σκόρδο, αφήνω για ½ λεπτό, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
Ξεψαχνίζω το κοτόπουλο (δες πως το κάνω εύκολα ΕΔΩ) και το ενώνω μαζί με τις πιπεριές, την κρέμα τυρί και ανακατεύω καλά. Βουτυρώνω/ λαδώνω καλά μια φόρμα του κέικ με δακτύλιο στη μέση.
Παίρνω την 1η τορτίγια, την κόβω στη μέση με στρογγυλό κουπ πάτ 8εκ και την τοποθετώ στη φόρμα προσαρμόζοντας τη στο δακτύλιο στη μέση και φροντίζοντας να ακουμπάει καλά στη φόρμα.
Ρίχνω το 1/3 της γέμισης (κοτόπουλο - πιπεριές) μοιράζοντας το ομοιόμορφα και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί.
Επαναλαμβάνω τις στρώσεις τορτίγια – γέμιση – τυρί για άλλες δυο φορές (κόβοντας στη σειρά τις τορτίγιες με κουπ πατ 7 και 5,5 εκ).
Καλύπτω με μια τελευταία τορτίγια κομμένη με κουπ πατ 5,5 εκ, βάζω τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου.
Τη βγάζω από το φούρνο και την αναποδογυρίζω στην πιατέλα.
Γαρνίρω από πάνω με μια γρήγορη σως ανακατεύοντας στραγγιστό γιαούρτι με κρέμα γάλακτος και λίγο χυμό λεμονιού.
Σερβίρεται ζεστό και κρύο κόβοντας σε κομμάτια όπως το κέικ.