Go Back
+ servings

Γκρανόλα μπανάνα

ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΠΑΝΑΝΑ
Αν η μπανάνα είναι το αγαπημένο σου φρούτο, τότε αυτή η γκρανόλα είναι φτιαγμένη για εσένα! Με φρέσκια αλλά και αποξηραμένη μπανάνα, η γεύση της κυριαρχεί μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
Γκρανόλα μπανάνα
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Πρωινό
Μερίδες: 1 Βαζάκι
Θερμίδες: 2019kcal

Συστατικά

  • 100 γρ βρώμη
  • 100 γρ ωμά καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ αποξηραμένες μπανάνες κομμένες στα δύο
  • 1 μπανάνα
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 3,5 ΚΣ μέλι
  • 3,5 ΚΣ λάδι καρύδας ή όποιο άλλο έλαιο

Οδηγίες

  • Ρίχνω όλα τη βρώμη, τα καρύδια και τις αποξηραμένες μπανάνες στο ταψί ή σε πυρέξ, τα ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα μπολάκι λιώνω τη μπανάνα και την αναμιγνύω με το μέλι, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και τα προσθέτω στο μείγμα ανακατεύοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνω στο φούρνο, στους 180* C στις αντιστάσεις για 25 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο και αφήνω το μείγμα να κρυώσει τελείως.
  • Μεταφέρω σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για να το αποθηκεύσω στο ψυγείο. Κρατάει για 5 μέρες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 2019kcal | Carbohydrates: 199g | Protein: 29g | Fat: 136g | Saturated Fat: 61g | Sodium: 9mg | Potassium: 1437mg | Fiber: 25g | Sugar: 95g | Vitamin A: 137IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 158mg | Iron: 8mg