Χτυπάω με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνω λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζω με το αυγό με τη βανίλια.
Ενώνω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα μέχρι να γίνει μια υδαρής ζύμη (να κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή).
Χωρίζω το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και στο ένα βάζω το κακάο και ζυμώνω.
Παίρνω το μισό μέρος από κάθε ζύμη (βανίλια-σοκολάτα) και τα πλάθω σε κοντό λουκάνικο, τα ενώνω μεταξύ τους και τα τυλίγω με μεμβράνη.
Το ένα άκρο της δεν το κλείνω, τα βάζω με τη μεμβράνη μέσα σε κορνέ και κόβω μια μέτρια μύτη.
Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, σχηματίζω στεφάνια με το κορνέ (για να είναι εύκολο πρέπει οι ζύμες να είναι μαλακές). Αφήνω απόσταση μεταξύ τους για να φουσκώσουν όταν ψηθούν.
Βάζω το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (μέχρι 24ώρες) ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Μεταφέρω το ταψί κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , στις αντιστάσεις για 10 λεπτά περίπου (όταν η βάση τους αρχίσει να παίρνει καστανό χρώμα τα βγάζω).
Τα αφήνω να κρυώσουν πάνω στο ταψί πριν τα φυλάξω.