Γεμίζω τα 2/3 μιας μεγάλης κατσαρόλας με νερό και όταν βράσει ρίχνω 1 ΚΣ αλάτι, τα μακαρόνια, ανακατεύω και τα αφήνω να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία.
Τα στραγγίζω προσθέτω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε δυνατή ένταση ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτω τα σκόρδα, αφήνω ½ λεπτό και ρίχνω τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια.
Ανακατεύω ανά διαστήματα και τα αφήνω να μαλακώσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω για άλλα 5 λεπτά να εξατμιστεί.
Καβουρδίζω τον πελτέ για ένα λεπτό και ρίχνω τις ντομάτες,, 60 ml νερό, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, μειώνω την ένταση σε μέτρια, να σιγοβράζει η σάλτσα, να εξατμιστούν τα υγρά της για 15-20 λεπτά. Αφαιρώ την κανέλα.
Για τη «μπεσαμέλ» σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα να αφρατέψουν.
Προσθέτω το γιαούρτι, 40 γρ τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω όλο το μείγμα καλά.
Ρίχνω από τη «μπεσαμέλ» 4 κουτάλες τις σούπας στα ζυμαρικά (και τα 70 γρ τριμμένο κασέρι αν θέλω) και ανακατεύω.
Μεταφέρω τα ζυμαρικά στο πυρίμαχο σκεύος και ισιώνω την επιφάνεια τους.
Τα σκεπάζω με τον «κιμά» των λαχανικών και από πάνω απλώνω των «μπεσαμελ» γιαουρτιού.
Πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά και τυρί και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, βάζω στον αέρα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Βγάζω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει 20-30 λεπτά πριν κόψω σε κομμάτια να σερβίρω.