Πλένω και κόβω τις μελιτζάνες πρώτα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε άλλη μια φέτα συνολικά δηλαδή σε 4 φέτες.
Τις χαράζω εσωτερικά σε καρέ (οριζόντια και κάθετα) και τις απλώνω σε λαδόκολλα στο ταψί με την χαραγμένη πλευρά προς τα πάνω.
Σε ένα μπολάκι αναμιγνύω την πάπρικα, το κύμινο, τη harissa, ½ κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 2 ΣΚ χυμό λεμονιού και 3 ΚΣ ελαιόλαδο.
Με ένα πινέλο αλείφω με το μείγμα των μπαχαρικών τις μελιτζάνες και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στον αέρα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Για τη σως γιαουρτιού βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω.
Σερβίρω τις μελιτζάνες στην πιατέλα, ραντίζω με τη σως γιαουρτιού από πάνω και γαρνίρω με λίγο ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.