Κόβω τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και αυτές στη μέση.
Τεμαχίζω τις μελιτζάνες σε ροδέλες και αυτές στα τέσσερα και τις απλώνω πάνω σε λαδόκολλα μαζί με τα κολοκυθάκια και την πιπεριά.
Ραντίζω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο, ½ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, τα ανακατεύω καλά και τα ψήνω στο φούρνο, στους220°C, στον αέρα για 15 λεπτά (μέχρι να ψηθούν αλλά να μην λιώσουν, να μείνουν «al dente”).
Κόβω τα ντοματίνα στη μέση.
Γεμίζω τα 2/3 μιας κατσαρόλας με νερό και τη βάζω σε δυνατή ένταση να βράσει.
Προσθέτω ½ κγ αλάτι, ρίχνω το κριθαράκι, μειώνω την ένταση σε μέτρια και το αφήνω να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (8 λεπτά περίπου, να μη λιώσει).
Για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το άνηθο και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Στραγγίζω το κριθαράκι και το αφήνω λίγο να κρυώσει.
Το ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα ψητά λαχανικά, τις ελιές, τα ντοματίνια, ¼ κγ αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και τη βινεγκρέτ.
Τα ανακατεύω όλα μαζί, γαρνίρω με έξτρα άνηθο και σερβίρω είτε χλιαρή είτε κρύα.