Αλέθω τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Με το μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει. Προσθέτω την άχνη ζάχαρη, τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας.
Κόβω τα πουράκια σε μικρά κομμάτια.
Τέλος ρίχνω τα τεμαχισμένα πουράκια τα οποία ενσωματώνω στο μίγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Αφού προετοιμάσω τα καλούπια με μια μεμβράνη από πάνω τους, βάζω 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα σε κάθε καλούπι. Πιέζω ένα πουράκι από πίσω για να κολλήσει σαν ξυλάκι (από εκεί θα το πιάνουμε).
Τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζω τα γλυκά από το ψυγείο και αφαιρώ τα καλούπια και τις μεμβράνες.
Λιώνω την κουβερτούρα και με τη βοήθεια του κουταλιού τα καλύπτω με σοκολάτα.
Τοποθετώ από δύο pretzel στην πίσω όψη τους, δεξιά και αριστερά για να δημιουργηθούν τα κερατάκια των ταράνδων και τα αφήνω πάνω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια.
Όσο η σοκολάτα είναι υγρή βάζω στην μπροστινή πλευρά τους κολλητά τα δύο λευκά σοκολατάκια σαν μάτια και από κάτω ένα κόκκινο για την μύτη των Ρούντολφ.
Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας που βουτάω στη λιωμένη κουβερτούρα ζωγραφίζω δυο τελίτσες στα λευκά σοκολατάκια σαν να είναι οι κόρες των ματιών τους.
Τα βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Έτοιμα για κέρασμα.