Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο με 1 ΣΚ σησαμέλαιο.
Σοτάρω το κρεμμύδι, τα κάσιους, το στικ της κανέλας για 5 λεπτά.
Προσθέτω το σκόρδο, το πιπερόκαμα, το κάρυ, την καυτερή πιπεριά (περασμένη με μια οδοντογλυφίδα για να την αφαιρέσω στο τέλος) αφήνω ½ λεπτό και ρίχνω τα ντοματίνια.
Χαμηλώνω την ένταση, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω για 10 λεπτά.
Συνεχίζω με το κριθαράκι, το γάλα καρύδας, το ζωμό, το αλάτι να σιγοβράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο των ζυμαρικών (για 10 λεπτά περίπου).
Αφαιρώ την καυτερή πιπεριά, την κανέλα και σερβίρω στα πιάτα.
Μπορώ να γαρνίρω με κάποιο σκληρό τυρί όπως παρμεζάνα.