Go Back
+ servings

Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου το μάθαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ως εναλλακτικό γάλα για τη νηστεία ή για εκείνους που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.
Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και μόνοι στο σπίτι μας!
Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου
Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος αναμονής12 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος10 Λεπ.
Πιάτο: Πως φτιάχνω
Μερίδες: 3 Ποτήρια
Θερμίδες: 37kcal

Συστατικά

  • 160 γρ ωμά αμύγδαλα
  • 1270 ml νερό

Οδηγίες

  • Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
  • Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
  • Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
  • Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
  • Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την και πετάω τα υπολείμματα.
  • Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.

Εμπνευσμένη από Food52

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 37kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 3g | Sodium: 368mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Calcium: 333mg