Από τα πιο διαδεδομένα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά και από τα πιο εύκολα ομολογουμένως. Με λίγα και απλά υλικά, βασικά το σιμιγδάλι και τα αυγά γι αυτό και το συγκεκριμένο ρεβανί ονομάζεται και αυγορεβανί.Ζουμερό και μαλακό λόγω του σιροπιού φτιάχνεται όλες τις εποχές και συνδυάζεται τέλεια το καλοκαίρι με παγωτό καϊμάκι.Απλό στην παρασκευή του δεν αφήνει περιθώρια αναβολής για να μην το φτιάξω.
Χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα για περίπου 10 λεπτά.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα.
Ρίχνω το μείγμα των κρόκων μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να μην χάσει τον όγκο του.
Όταν ενωθούν καλά προσθέτω τις βανίλιες και στη συνέχεια το σιμιγδάλι.
Βουτυρώνω ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ στο οποίο βάζω το γλυκό και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* C στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
Για να φτιάξω το σιρόπι βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα του λεμονιού και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά και να λιώσει η ζάχαρη. Βγάζω από τη φωτιά και το βάζω σε δροσερό μέρος να κρυώσει τελείως.