Στο μούλτι θρυμματίζω ½ κρίθινη κουλούρα, την βάζω σε μεγάλο πιάτο και την ανακατεύω μαζί με το δεντρολίβανο και το κεφαλοτύρι. Προσθέτω 1 ΚΣ ελαιόλαδο στο μείγμα.
Σε άλλο πιάτο χτυπάω δύο αυγά να αφρατέψουν.
Αφού έχω αφαιρέσει από το στήθος τα κόκαλα, το κόβω σε λωρίδες 1 εκ, τις γυρίζω στο πλάι (είναι η πιο φαρδιά πλευρά τους)και τις τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Τις αλατίζω ελαφριά και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετώ στη σειρά τα πιάτα με το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το μείγμα παξιμαδιού.
Περνάω κάθε κοτομπουκιά και από τις δυο πλευρές της, στη σειρά από τα πιάτα και την βάζω κάθετα πάνω σε σχάρα που έχω αλείψει με ελαιόλαδο πριν.
Τις ψήνω στο φούρνο στους 200*C για περίπου 18 - 20 λεπτά.
Σερβίρω αμέσως με σάλτσα ντομάτας και σαλάτα.