Go Back
+ servings

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά

Δροσιστικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά, ελαφρύ και ιδανικό για τους ζεστούς μήνες.
Σε μορφή κορμού, εύκολο στο σερβίρισμα με ανάλαφρη γιαουρτένια γέμιση με γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό κλασικό, κομμάτια ανανά και νόστιμα σαβαγιάρ να το σκεπάζουν.
Ένα γλυκό για να σε δροσίσει ένα καλοκαιρινό απόγευμα αλλά και ιδανικό για το τέλος ενός δείπνου αλλάζοντας τις γεύσεις και αφήνοντας την αίσθηση της δροσιάς στο στόμα.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι αλλά φρούτα με το αντίστοιχο ζελέ, όπως φράουλα, βερίκοκο, ροδάκινο, κεράσια.
Μπορούμε να το μετατρέψουμε και σε γλυκό με ακόμα λιγότερες θερμίδες χρησιμοποιώντας το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό κλασικό 2% και ζελέ light.
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά
Εκτύπωση Συνταγής
4.42 from 24 votes
Χρόνος Προετοιμασίας1 Ωρ. 10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης6 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 11 Κομμάτια
Θερμίδες: 183kcal

Εξοπλισμός

  • 1 μέτριο μπολ
  • 1 μεγάλο μπολ
  • 1 σουρωτήρι
  • 1 φόρμα 35x12x7,5 εκ

Συστατικά

  • 400 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Κλασικό πλήρες
  • 1 συσκευασία σαβαγιάρ ή μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά
  • 200 γρ ζελέ ανανά
  • 400 ml ζεστό νερό
  • 5 κεράσια ζαχαρωμένα ή μαρασκίνο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Στραγγίζω τις φέτες του ανανά από την κονσέρβα και κρατάω το σιρόπι του.
  • Σε ένα μπολ διαλύω το ζελέ του ανανά σε 400 ml ζεστό νερό. Ανακατεύω με το σύρμα και προσθέτω τα 400 ml κρύο σιρόπι ανανά(συμπληρώνω με νερό αν δεν φτάνει το σιρόπι).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστά Κλασικά με το σύρμα να μαλακώσουν και ρίχνω σταδιακά το μείγμα με το ζελέ.
  • Καλύπτω με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου μέχρι να αποκτήσει πιο πυκνή ύφη. Ανά 8-10 λεπτά βγάζω, ανακατεύω με το σύρμα επιμένοντας στα άκρα που κρυώνουν πιο γρήγορα.
  • Προετοιμάζω τη φόρμα καλύπτοντας με την με μεμβράνη(βρέχοντας λίγο τα χέρια είναι πιο εύκολο να μην κολλαει στα χέρια).
  • Κόβω τα σαβαγιάρ στο πλάτος που έχει η βάση της φόρμας και τα τοποθετώ στη σειρά μέχρι να καλύψω όλη. Βάζω την πλευρά με τη ζάχαρη προς τα κάτω.
  • Παίρνω 5 ροδέλες ανανά, τις κόβω στη μέση και τις τοποθετώ περιμετρικά στη φόρμα, με το κυκλικό μέρος τους προς τα κάτω, καλύπτοντας όλο το σκεύος (χρειάζονται 4 κομμάτια για κάθε μεγάλη πλευρά και 1 κάθε μικρή).
  • Από τα κεράσια χρησιμοποιώ 5 κόβοντας τα στη μέση και τοποθετώντας τα στη μέση του ανανά με την καμπύλη τους προς τα έξω.
  • Τι υπόλοιπες φέτες του ανανά τις κόβω σε πλάτος 1 εκ περίπου, τις βάζω μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού που έχει γίνει πιο πυκνό, ανακατεύω και ρίχνω το μείγμα στη φόρμα.
  • Σκεπάζω τη γέμιση με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ βάζοντας την πλευρά με τη ζάχαρη προς τα κάτω (αν χρειαστεί τα κόβω για να χωράνε).
  • Τα πιέζω απαλά, να βυθιστούν λίγο μέσα στο μείγμα, σκεπάζω με μεμβράνη το γλυκό και το βάζω στο ψυγείο ιδανικά για όλη τη νύχτα η για τουλάχιστον 5 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, τη βουτάω σε ένα ταψί με νερό τόσο ώστε αν μην υπερχειλίσει μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίζω το γλυκό στην πιατέλα.
  • Κόβω σε κομμάτια ισα με τα σαβαγιάρ και σερβίρω στα πιάτα.

*Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την ΔΩΔΩΝΗ

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 183kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 5g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 130mg | Potassium: 122mg | Fiber: 1g | Sugar: 23g | Vitamin A: 155IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 61mg | Iron: 1mg