Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω.
Προσθέτω το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν.
Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 23 – 26 εκ) απλώνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
Ρίχνω τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας και σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα.
Τοποθετώ από πάνω τα άλλα μισά κομμάτια σοκολάτας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 25 - 30 λεπτά.
Όταν οι άκρες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
Σερβίρω με παγωτό στη μέση και γαρνίρω με λιωμένη σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι.
Το μπισκότο είναι έτοιμο και μοιράζω κουτάλια!
Τρώγεται από το σκεύος ή σερβίρεται σε μπολ.