Βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
Τα στραγγίζω από το νερό.
Ωστόσο φτιάχνω τη σάλτσα, βάζοντας μια μεγάλη κατσαρόλα, τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά.
Ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο αφήνω για ένα λεπτό και έπειτα την καβουρόψιχα.
Σβήνω με λευκό κρασί ή ούζο αφήνοντας να εξατμιστεί.
Συνεχίζω με τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό των λαχανικών (προσθέτω και κατά την διάρκεια του βρασμού για να μείνει ζουμερή η σάλτσα).
Αφού τρυπήσω τις καυτερές πιπεριές σε οδοντογλυφίδες, τις ρίχνω κι αυτές στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.
Αφαιρώ τις πιπεριές, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
Βάζω και τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με το χυμό του λάιμ και τα ανακατεύω απαλά.
Βγάζω από τη φωτιά, γαρνίρω με φύλλα βασιλικού και φέτες λάιμ.