Στο σουρωτήρι βάζω τις φέτες μελιτζάνας και τα κολοκυθάκια, ανακατεύω με 1 κγ αλάτι και τα αφήνω να στραγγίζουν τα υγρά τους για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
Προσθέτω τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, αφήνω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο, ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά να καβουρδιστεί το αλεύρι και σταδιακά ενσωματώνω το ζεστό γάλα λίγο λίγο.
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 30 γρ τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύοντας να λιώσουν και να ενωθούν.
Στο ταψί βάζω τις βρασμένες πατάτες σε κομμάτια, τα λαχανικά και την μπεσαμέλ απλώνοντας να τα καλύψει όλα από πάνω.
Πασπαλίζω με έξτρα 25 γρ ρεγκάτο, τριμμένη φρυγανιά και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 30 – 40 λεπτά.
Αφήνω 15 λεπτά να κρυώσει για να μπορέσω να σερβίρω.