Go Back
+ servings

Πρωινό σε ξυλάκι

Πρωινό στο ξυλάκι παγωμένο γιαούρτι μαζί με φρούτα και τραγανή γκρανόλα.
Γιατί το καλοκαιράκι θέλω το πρωινό μου θρεπτικό μεν δροσερό δε.Αν θέλω κι ένα πιο υγιεινό παγωτό ένα ξυλάκι μου είναι αρκετό.
Πρωινό σε ξυλάκι
Πρωινό σε ξυλάκι
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπ.
Χρόνος Ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος4 Ωρ. 5 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 6 Μερίδες
Θερμίδες: 108kcal

Εξοπλισμός

  • 6 ξυλάκια παγωτού
  • 6 φορμάκια παγωτού ή πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσεως

Συστατικά

  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 6 φέτες ροδάκινο
  • 6 φέτες ακτινίδιο
  • 4 κ. σ. γκρανόλα
  • 3 κ. γ. μέλι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω καλά τα 250 γρ γιαούρτι με ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας και 1 κ. σ. μέλι.
  • Βάζω σε κάθε φορμάκι 1 κ. σ. από το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτω 1 φέτα ροδάκινο και 1 φέτα ακτινίδιο και γεμίζω με άλλη μισή κ. σ. γιαούρτι (αφήνω μισό εκ. από πάνω).
  • Χτυπάω τα φορμάκια να «κάτσει» το γιαούρτι και να πάει παντού γεμίζοντας τυχών κενά.
  • Γεμίζω το υπόλοιπο φορμάκι με 2 κ. γ. γκρανόλα και από πάνω με ½ κ. γ. μέλι πιέζοντας το να ενωθεί με το γιαούρτι.
  • Τοποθετώ στη μέση το κάθε ενός από ένα ξυλάκι.
  • Βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να παγώσει τελείως.
  • Όταν περάσει αυτό το διάστημα τα βγάζω από την κατάψυξη και τα βυθίζω για ένα λεπτό μέσα σε μπολ με ζεστό νερό. Περιστρέφω τα ξυλάκια απαλά και τα βγάζω από τα καλούπια τους.
  • Καταναλώνω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 108kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 6g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 18mg | Potassium: 227mg | Fiber: 2g | Sugar: 13g | Vitamin A: 108IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 62mg | Iron: 1mg