Σε επίπεδη επιφάνεια κοσκινίζω λίγο κακάο και απλώνω πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας.
Το ραντίζω με κακάο και από πάνω και το ανοίγω, λίγο, απαλά με ένα πλάστη.
Μεταφέρω στο ταψί και το τρυπάω καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζω με λαδόκολλα και βάζω για βάρος ένα άλλο ταψί.
Ψήνω στους 220*C στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Αφαιρώ το ταψί από πάνω και τη λαδόκολλα και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ζεσταίνω 100 γρ κρέμα γάλακτος. Ρίχνω μέσα της θρυμματισμένη κουβερτούρα, αφήνω ένα λεπτό και ανακατεύω να λιώσει και να ενωθούν σε σοκολατένια γκανάζ.
Χτυπάω στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και μόλις αφρατέψει προσθέτω το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Ρίχνω σε δόσεις τη σοκολατένια γκανάζ ενώνοντας απαλά τα δύο μείγματα με μια μαρίζ.
Κόβω τις άκρες της σφολιάτας ισιώνοντας το κάθε φύλλο και έπειτα τα κομμάτια.
Βάζω από ένα κομμάτι σε κάθε μερίδα, με κορνέ (όχι απαραίτητος) απλώνω τη σοκολατένια σαντιγί και πασπαλίζω λίγο φιλέ αμυγδάλου. Συνεχίζω όμοια με άλλη μια σφολιάτα, σαντιγί, φιλέ αμυγδάλου και σκεπάζω με το τρίτο φύλλο σφολιάτας.
Γαρνίρω κοσκινίζοντας με κακάο και αφήνω για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο να σταθεί το γλυκό.
Σερβίρεται την ίδια μέρα, να είναι το φύλλο αφράτο και τραγανό.