Για τη ζύμη σε ένα μπολ αναμιγνύω 300 γρ αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι.
Προσθέτω 150 γρ βούτυρο αγελάδως ΔΩΔΩΝΗ και το ενώνω με τα χέρια ή με το γάντζο στο μίξερ.
Ρίχνω τα αυγά και αν χρειαστεί 1 -2 ΚΣ φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά με μια ώρα.
Ωστόσο σε μια κατσαρόλα με νερό βράζω τις αγκινάρες για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρω τα κομματάκια της πανσέτας. Όταν ροδοκοκκινίσουν προσθέτω τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το πράσο, αφήνω για 2 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σε ένα άλλο μπολ για την γέμιση βάζω 250 ml κρέμα γάλακτος, δύο αυγά,160 γρ γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ, 160 γρ κεφαλοτύρι Δωδώνη, αλάτι και πιπέρι.
Βγάζω την ζύμη από το ψυγείο σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη.
Την τοποθετώ στην ταρτιέρα και αλείφω με ασπράδι αυγού.
Βάζω στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200*C για 5 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και ρίχνω τη γέμιση του τηγανιού.
Προσθέτω το μείγμα των τυριών και από πάνω τις καρδιές της αγκινάρας.
Ρίχνω διάσπαρτα τη φέτα σε κυβάκια, αλείφω περιμετρικά τη ζύμη με ένα χτυπημένο κρόκο αυγού και ένα κουταλάκι νερό και ψήνω φούρνο στους 180* C για 40 - 50 λεπτά.
Βγάζω και με ένα μαχαίρι κόβω την περίσσεια ζύμης περιμετρικά από τα τοιχία της ταρτιέρας.
Αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και την αφαιρώ από το σκεύος.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.