Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτω τη ζάχαρη και τα αυγά ένα – ένα.
Συνεχίζω με το εκχύλισμα της βανίλιας.
Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνω στο μείγμα του μίξερ εναλλάξ με το γάλα ξεκινώντας και τελειώνοντας πάντα με τα άλευρα.
Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 40 – 45 λεπτά.
Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά, το αφαιρώ από την φόρμα και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου με ένα κουτάλι, αφήνοντας περιμετρικά και στο κάτω μέρος 1,5 – 2 εκ. βγάζω την υπόλοιπη ψίχα του και την κρατάω.
Για την γέμιση χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτω το τυρί μασκαρόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνεχίζω με την κρέμα τυριού την οποία ενσωματώνω στο μείγμα.
Τέλος ρίχνω τις φράουλες σε κομματάκια και με μια μαρίζ τις ανακατεύω.
Βάζω το μείγμα μέσα στο κέικ δημιουργώντας το σχήμα βουνού.
Με τα χέρια ή το μούλτι τρίβω το κέικ που περίσσεψε σε τρίματα και καλύπτω την κρέμα τυριών.
Διακοσμώ από πάνω με λίγες κομμένες φράουλες στην κορυφή.
Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον δύο ώρες.