Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ με το ζεστό νερό διαλύω καλά το κακάο, να μην έχει κόμπους το μίγμα. Προσθέτω το ηλιέλαιο και το ξύδι.
Ρίχνω τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν.
Ρίχνω το μισώ μίγμα μέσα σε ένα ταψί 25x25 εκ με λαδόκολλα, να γεμίζει ο πάτος του.
Γεμίζω το κορνέ με τη μαρμελάδα και ραντίζω με αυτή το σοκολατένιο μίγμα.
Συμπληρώνω από πάνω με το υπόλοιπο μίγμα σοκολατόπιτας.
Ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί, την βγάζω από το φούρνο και την αφήνω 20 λεπτά να κρυώσει.
Για το σοκολατένιο γλάσο ενώνω σε ένα μπολ την κουβερτούρα με την άχνη και ρίχνω κουταλιές κουταλιές το ζεστό νερό ανακατεύοντας. Βάζω το μίγμα σε μπεν- μαρί να λιώσει ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Την μεταφέρω την σοκολατόπιτα σε μια σχάρα και την περιλούζω με το γλάσο.
Γαρνίρω με φρέσκιες, κομμένες στην μέση, φράουλες.