Go Back
+ servings

Σοκολατόπιτα με φράουλες

Μάιος ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, δροσερός και γλυκός φέρνει μαζί και τα φρούτα του. Και ο βασιλιάς των ανοιξιάτικων φρούτων είναι οι φράουλες, κατακόκκινες και ζουμερές. Γλυκές και μυρωδάτες.

Κι όταν συνδυαστούν με τη σοκολάτα τότε πραγματικά γίνεται έκρηξη, σεισμός γευστικός! Κι όταν αυτή η σύμπραξη είναι και νηστίσιμη τότε….. τα λόγια περιττεύουν.

Μια πανεύκολη ζουμερή σοκολατόπιτα με δροσερή φραουλένια μαρμελάδα να ξεχύνεται από μέσα της κι από πάνω σως σοκολάτας με φρέσκιες ζουμερές φράουλες.

Αλλά ο Μάης είναι κι ο μήνας που αρχίζουμε τα παγωτά. Όταν έχω φρέσκια σοκολατόπιτα, φράουλες και παγωτό το μυαλό μου πάει στην πιο hot τάση των τελευταίων μηνών: τα freakshake! Φτιάχνω λοιπόν το πιο φραουλο-σοκολατοπιτένιο freakshake.
Σοκολατόπιτα με φράουλες
Σοκολατόπιτα με φράουλες
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 9 Μερίδες
Θερμίδες: 338kcal

Συστατικά

  • 180 γρ αλεύρι
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 240 ml ζεστό νερό
  • 55 γρ. κακάο
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 2 κ. γ. ξύδι άσπρο
  • 55 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 10 φρέσκιες φράουλες για γαρνίρισμα

Για το γλάσο:

  • 50 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 35 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 2 κ. σ. νερό ζεστό

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.
  • Σε ένα άλλο μπολ με το ζεστό νερό διαλύω καλά το κακάο, να μην έχει κόμπους το μίγμα. Προσθέτω το ηλιέλαιο και το ξύδι.
  • Ρίχνω τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν.
  • Ρίχνω το μισώ μίγμα μέσα σε ένα ταψί 25x25 εκ με λαδόκολλα, να γεμίζει ο πάτος του.
  • Γεμίζω το κορνέ με τη μαρμελάδα και ραντίζω με αυτή το σοκολατένιο μίγμα.
  • Συμπληρώνω από πάνω με το υπόλοιπο μίγμα σοκολατόπιτας.
  • Ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά περίπου.
  • Όταν ψηθεί, την βγάζω από το φούρνο και την αφήνω 20 λεπτά να κρυώσει.
  • Για το σοκολατένιο γλάσο ενώνω σε ένα μπολ την κουβερτούρα με την άχνη και ρίχνω κουταλιές κουταλιές το ζεστό νερό ανακατεύοντας. Βάζω το μίγμα σε μπεν- μαρί να λιώσει ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Την μεταφέρω την σοκολατόπιτα σε μια σχάρα και την περιλούζω με το γλάσο.
  • Γαρνίρω με φρέσκιες, κομμένες στην μέση, φράουλες.

* Εμπνευσμένη από τη Tarika Singh

    Σκουλαρίκια από την Koko Di Alma

      ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

      Διατροφικά Στοιχεία

      Calories: 338kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 4g | Fat: 16g | Saturated Fat: 3g | Sodium: 275mg | Potassium: 156mg | Fiber: 3g | Sugar: 28g | Vitamin C: 8mg | Calcium: 16mg | Iron: 2mg