Βράζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις ξεφλουδίζω και τις λιώνω με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο.
Τις βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.
Φτιάχνω κεφτέδες διαμέτρου περίπου 8 εκ ο κάθε ένας.
Τους βουτάω με τη σειρά πρώτα στο χτυπημένο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά.
Αφού τους ετοιμάσω όλους με ένα καλαμάκι δημιουργώ τα μάτια και με ένα κουτάλι το στόμα ανάλογα την έκφραση που θέλω να έχει ο κάθε ένας.
Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζω τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά.
Τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρω.