Με ένα απορροφητικό χαρτί καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω στα τέσσερα.
Πλένω καλά το μαρούλι, αφαιρώ τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβω σε 2-3 κομμάτια με τα χέρια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτω τα μανιτάρια, τα ανακατεύω και αφήνω να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Βάζω τα αντίδια, τον άνηθο και τα μαρούλια σε δόσεις όσα χωράνε κάθε φορά σκεπάζοντας με το καπάκι την κατσαρόλα, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
Συνεχίζω με το αλάτι, το πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα, μειώνω την ένταση και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Όταν έχει ετοιμαστεί, τσιμπάω τα χοντρά λαχανικά να έχουν μαλακώσει ετοιμάζω σε ένα μπολάκι 2 ΚΣ νερό κρύο και μέσα του διαλύω το κόρν φλάουρ. Το ρίχνω διάσπαρτα στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
Προσθέτω το χυμό λεμονιού (σταδιακά και δοκιμάζω) και το αφήνω να βράσει για άλλα 1-2 λεπτά.
Το βγάζω από την εστία και σερβίρω αμέσως μαζί με φρέσκο ψωμί ή συνοδεύω με αρωματικό ρύζι.